Nasiona konopi bądź sama marihuana to świetny dodatek do potraw. Nie tylko jako przyprawa, ale również suplement diety i świetna alternatywa dla palenia jointów. Poniżej zebraliśmy kilka ciekawych przepisów.
Oliwka do masażu lub przyjmowania doustnego
– 1 litr oliwy z oliwek,
– 20g konopi.
Konopie wsypujemy do oliwy z oliwek i pozostawiamy na miesiąc w chłodnym i ciemnym miejscu. Po tym czasie całość przecedzamy. Tak przygotowaną oliwę można używa jako olej do masażu ciała bądź dodatek do sałatek.
Alkohol do nacierania z marihuaną, rozmarynem i cytryną
– 1 litr alkoholu,
– rozmaryn,
– 20-30g liści rośliny marihuany.
Wszystko razem wymieszać i odstawić na 3 – 4 tygodnie w chłodne miejscu, z dala od światła. Efekt jest bardzo szybki, jednak należy dodać do mieszanki oliwę z oliwek lub olejek z migdałów gdyż bardzo wysusza skórę.
Krem z konopi
– 150ml oleju z konopi,
– 10g naturalnego wosku pszczelego,
– 35 kropli esencji z rozmarynu,
– 15 kropli esencji cytrynowej.
Wosk roztapiamy i dolewamy olej z konopi. Zdejmujemy z ognia i dodajemy esencje, dobrze mieszamy i szybko rozprowadzamy do słoików. Po ostudzeniu umieszczamy w lodówce.